Επισκεφτείτε τον ιστοχώρο του eHealth Forum 2016

Nέα

7
Δεκ

Ελληνικό Δίκτυο EIP on AHA: τα επόμενα βήματα

Η μεγάλη συμμετοχή, το πάθος και η δέσμευση για συνεργασία ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του ανοιχτού και διαδραστικού workshop του Ελληνικού Δικτύου EIP on AHA (European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing), με προεδρεύοντες τους Καθηγητές Νικόλαο Σιαφάκα και Αντώνιο Πολίτη.

Το λόγο πήραν εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου (Α. Λυμπεράκη, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γ. Πάγκαλος, Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, Ε. Χαρμανδάρη, Ιατρική Αθηνών, M. Χαρίτου, ΕΠΙΣΕΥ, Μ. Γείτονα, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), ηλικιωμένων και ασθενών (50 και Ελλάς, Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων, Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού, «Άλμα Ζωής»), του χώρου των Εταιρειών Πληροφορικής, Συμβούλων και Φαρμάκων (MSD, Unisystems, Euroaction, κ.ά.), του δημόσιου τομέα (Α. Τριανταφυλλίδη, Η.ΔΙ.Κ.Α., Λ. Μαρίνος, ΕΟΦ, ), Ευρωπαϊκών Οργανισμών (Β. Σουλάνδρου-ΕPLO), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας (Δ. Αθηναίων, Δ. Ψυχικού, «Γαλιλαία» – Μητρόπολη Λαυρεωτικής) κ.ά.

Από τις παραπάνω ζωηρές τοποθετήσεις φάνηκε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι ώριμοι να συνεργαστούν για να παίξουν ουσιαστικά τον ρόλο τους, και αναδείχθηκε η σημασία της δημιουργικής «συνάντησής» τους με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και εθνική πολιτική ηγεσία.